Nyheter

Erbjudande från SEB till Aktieägare i Torna Hällestad AB.
> Ladda ner fil

131201 Kallelse till extra bolagsstämma
Hej!
Härmed kallas alla aktieägare i THFAB till extra bolagsstämma den 15 december 19.00 i butiken i Torghuset.
Kallelse finns bifogad det mail som skickades till alla aktieägare igår.
/Styrelsen

130615 Torglördag
squaresaturdayNu på lördag är det Torglördag igen. Vi kommer i stort sett ha samma sortiment som senast med korv, glass, lördagsgodis och bröd. Förhoppningsvis kommer vi också att ha lite grönsaker till försäljning.
Vi ses!

 

 

 

 

130610 Besiktning
2013-06-10 10.28.40

2013-06-10 10.16.05

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi besiktigat fastigheten. Besiktningsmannen kröp omkring i källaren, sprang på taket och allt däremellan i nästan fem timmar (!) innan han var nöjd. Trots att protokollet inte är skrivet kan vi konstatera att inga stora fel upptäcktes och att huset i stort sett är i bra skick.

130602 Styrelsemöte
Idag hade vi vårt första, konstituerande styrelsemöte i THFAB. Här följer en kort sammanfattning av vad som beslutades: Per Lindström valdes till styrelsens ordförande och Jens Formare till dess sekreterare. Ursula Lindström och PA Hjort administrerar bankkonto och utbetalningar.
Tillträdesdatum är 15 augusti.
Vi ska ta in offerter på banklån, försäkringar och skötsel av fastigheten. El och VA överatr vi existerande abonnemang, åtminstone till en början. Vi ska också börja diskutera hyresvillkor med de som hittills visat intresse av att hyra olika delar av huset.
Mycket av tiden gick till att ordna formalia, men vi fördelade också mycket arbetsuppgifter mellan oss som ska utföras närmsta tiden.
Nästa styrelsemöte är satt till 11 augusti.

130527 Bolaget bildat
Igår höll vi vår första bolagsstämma med Torna Hällestad Fastighets AB. Vi tog då beslutet att gå vidare och köpa fastigheten där butiken ligger. Vi valde också en styrelse för det kommande året bestående av Per Lindström, Jens Formare, Ursula Lindström, Staffan Landin och Ola Mattisson. Suppleanter är Per Anders Hjort och Kerstin Dahlgren. Protokollet från bolagsstämman finns här.
Vi kommer att skriva under köpekontraktet senare i veckan och sedan betala in handpenningen inom ett par veckor. Därför är det nu viktigt att man betalar in resterande del av de aktier man tecknat sig för. Mer informaton finns här.
Inom kort kommer en ny version av vanliga frågor upp med information gällande det nya bolaget och hur det kommer att fungera om man vill köpa fler aktier mm.

130518 Torglördag
torglördag
Idag hade vi Torglördag med försäljning av glass, korv, köttt från KC-ranch, sparris, fika mm. Men framförallt fick vi träffas en stund på torget vid affären och prata lite. Just detta att träffas vid affären och prata lite är något som vi gått miste om när affären stängde, och något vi bestämt oss för att få tillbaka!

130408 Dags att skriva på
Alla ni som inte kunde komma till kyrkan igår för att skriva under aktieägaravtalet kan komma till Jens Formare på Torget. Idag, måndag går det bra efter kl 19.00, tisdag efter 18.00 och resten av veckan efter 17.00.
Många har också frågor om att dela sin post inom familjen eller skriva den på sitt bolag. Allt detta går bra, det går också bra att ändra sitt innehav om man t ex vill investera mer. Ring eller kom förbi så löser vi det.
Och alla ni som ännu inte hunnit teckna er. Det är inte för sent för det heller!

130407 Nytt stormöte i kyrkan
Ikväll är det dags för ett nytt möte där vi ska bestämma oss för formerna av Torna Hällestad AB. Ett förslag till Aktieägaravtal med bolagsordning finns att läsa här. Till detta finns också en lista med namnen på alla som tecknat sig för aktier och som ska skrivas under.
Dessutom finns ett dokument som beskriver principerna för bolagsbildandet.

Ta med penna, frågor och idéer så ses vi ikväll.
Välkomna!

Principer för bolagsbildning
Aktieägaravtal
Namnteckningslista

Så här är läget just nu, 130301,med teckning av aktier i Torna Hällestads AB:

stapel

NYTT:
Lördag 2/3 (imorgon) är det visning av ”Villes”-huset klockan 11.00. Alla intresserade är välkomna!

Foto: Karin Christiansson

Foto: Karin Christiansson

Trots sportlov var intresset stort när ca 140 bybor samlades i kyrkan på söndagen den 17 februari, för att diskutera hur vi tillsammans kan få en ny butik till byn. En grupp bybor hade kallat till mötet eftersom byn behöver en butik och ”Villes”-fastigheten är en av få kvarvarande kommersiella fastigheter kvar i byn. Fastigheten ska läggas ut till försäljning och det gäller att snabbt mobilisera gemensamma krafter för att ha en möjlighet att kunna påverka vad som händer med huset, och i förlängningen byns framtid.

Ett konkret förslag presenterades om att bilda ett aktiebolag så att vi gemensamt kan köpa fastigheten för att säkerställa att den kan fortsätta fungera som butikslokal. Huset är stort och det finns plats för fler verksamheter än en butik. Det gör att butiksdelen inte behöver bära hela kostnaden för lån och driften av fastigheten, om fler hyresintäkter finns.

Läs mer om förslaget under Projekt: Ny butik i huvudmenyn. Där hittar du även den kalkyl som gjorts för bildandet av aktiebolaget, mäklarprospektet för fastigheten samt en teckningsanmälan för aktier i Torna Hällestad AB. OBS: Det är viktigt att alla i byn anmäler vilket antal aktier man kan tänka sig att köpa, för att vi ska få en bild av möjligheterna att genomföra detta viktiga projekt!

På stormötet diskuterades även huruvida man kunde stycka av tomten eller sälja delar av fastigheten separat för att dra ner investerings- och driftskostnaderna. Detta skulle dock skapa många hinder för potentiella hyresgäster och begränsa möjligheterna till att ha fler olika verksamheter i huset. Det ställdes självklart en hel del frågor om aktiebolaget, och andra frågor har kommit till efter mötet. Vi har samlat ihop en del av dem under rubriken Vanliga frågor i huvudmenyn.

Övrigt som diskuterades var förhållandet till övriga föreningar i byn och det framhölls att det inte finns någon motsättning mellan detta projektet och t ex Tolvans verksamhet.

Avslutningsvis vill arbetsgruppen tacka alla som dök upp för ett inspirerande möte! Vi återkommer snart med mer information om nya möten och hur projektet framskrider. Fundera gärna på hur du kan bidra (och då menar vi inte bara ekonomiskt) till att detta realiseras.

Finns det fler frågor kan ni kontakta Jens Formare på Sandvägen 2 (det vita huset bredvid ”Villes”), telefon 533 41, 0706-608459 eller via e-post på jens@villahillerod.se. Det går också bra att gå med i och kommentera på vår facebook-grupp ”Ny butik i Torna Hällestad”.

Vänliga hälsningar
”Projektgruppen”

Annonser